Ekstreme holdninger er IKKE arbeiderklassens verdier!

Norges Kommunistiske Parti (NKP) har deltatt i spontandemonstrasjoner, så vel som planlagte motdemonstrasjoner mot høyrepopulistiske fascister i Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) og høyreekstreme nazister i Den nordiske motstandsbevegelsen de siste årene, sammen med veldig mange andre. Ekstreme holdninger er nemlig IKKE den norske arbeiderklassens verdier!

Folkehavet av motdemonstranter viser et bredt fellesskap for samhold, mangfold, solidaritet og fred, mot rasisme, hat og vold. Dette er fordi flertallet av befolkningen vet at farlig ideologi alltid vil finne grupper i befolkningen å hetse mot.
Drapet på Benjamin Hermansen, 22. juli på Utøya og angrep i moskeer er friskt i minnet. Nå kan også Koran-brenning i Kristiansand legges til den tragiske listen, noe justisminister Jøran Kallmyr (FrP) forsvarer. Slik blir Norges imperialistiske-høyre regjering ansvarlig for fremtidige fascistiske/nazistiske overgrep, fordi støtten og signalene regjeringen med dette gir, styrker den svarteste reaksjon og rasisme. Slik gjør regjeringen radikalisering til en reel trussel igjen.
Nazistene/fascistene generaliserer hetsen til den gjelder befolkningen generelt, og løgnen blir satt i system. Dette er deres metode og den har en hensikt. Historien har vist oss hva nazismen/fascismen kan føre med seg når den får makt over samfunnet med vold og massedrap, begrunnet i rasehat, klassehat og hat mot andres religion. Nazismen/fascismen er et terrorsystem og vil alltid trekke til seg kriminelle.
Etter 2. verdenskrig tok vi et oppgjør med denne oppfatningen og avviste den. Ytringsfriheten står høyt, men må aldri stå over den nasjonale friheten til alle mennesker som bor her. Derfor er der regler for ytringsfriheten. Hatefulle ytringer, uansett form, mot grupper i befolkningen er ikke akseptabelt. Politiet må IKKE tillate dette.
NKP gir sin fulle støtte til de våkne enkeltpersoner og folkemassene i inn -og utland som krever at nazistene/fascistene skal holde seg vekke og stoppes i å fremføre hatefulle ytringer. Samfunnet kan ikke lukke øynene for denne utviklingen og NKP oppfordrer alle til å delta aktivt i det tverrpolitiske samarbeidet mot nazismen/fascismen.

Runa Evensen, leder.
Stig Ødegaard, 1. sekretær.
Norges Kommunistiske Parti

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!