RUSSLAND STENGER GASSLEVERANSE GJENNOM UKRAINA TIL 6 EUROPEISKE LAND

Tyler Durden, Information Clearinghouse 15. januar 2015 – Vladimir Putin beordret den russiske energi giganten Gazprom å stenge gasstilførselen til og gjennom Ukraina, bl.a. med argumentet iflg. The Daily Mail at naboen har tappet og stjålet russisk gass. Som følge av denne «transitt risikoen for europeiske forbrukere gjennom Ukrainsk territorium» har Gazprom redusert gass eksporten til Europa med 60 %, og på denne måten kastet kontinentet inn i en energikrise «i løpet av timer.»

EU raste over at den plutselige stansen til noen av deres medlemsland var «fullstendig uakseptabelt»,» men Gazproms Alexey Miller tilføyde seinere at Russland planlegger å flytte alle sin gass overføringer fra Ukraina til en ledning via Tyrkia; og Russlands Energiminister Alexander Novak bekreftet utvetydig, «endelig beslutning er fattet.»

Blomberg rapporterer, Gazprom, verdens største leverandør av naturgass, planlegger å transportere 63 billioner kubikkmeter gass gjennom en foreslått forbindelse under Svartehavet til Tyrkia, som fullt ut vil erstatte forsendelsene via Ukraina, sa ledende utøvende sjef Alexey Miller under diskusjonene. Omtrent 40 % av Russlands gass eksport til Europa og Tyrkia går gjennom Ukrainas nettverk fra Sovjettiden.

Iflg. The Daily Mail sa gasselskapene i Ukraina i dag morges at Russland fullstendig hadde stengt av gasstilførselen. Seks land rapporterte om en fullstendig stengning av russisk gasstilførsel via Ukraina i dag, som er en skarp økning i striden om energi som truer Europa i det vinteren setter inn. Bulgaria, Hellas, Makedonia, Romania, Kroatia og Tyrkia har alle rapportert om en stopp i gassforsendelsene fra Russland gjennom Ukraina.

Blomberg fortsatte å melde – Alexey Miller sa «vi har informert våre Europeiske partnere, og nå er det opp til dem å få på plass nødvendig infrastruktur fra den Tyrkisk-greske grensa.» Russland vil ikke skade sin image ved å skifte over til Tyrkia fordi landet alltid har vært en pålitelig gass leverandør og har aldri misligholdt sine forpliktelser sa Russlands energiminister Alexander Novak til reportere i Moskva i dag etter møtet med EU kommisjonens visepresident Maros Sefcovic.
«Beslutningen er fattet,» sa Novak. «Vi varierer og eliminerer risikoen i upålitelige land som har skapt problemer i årene som har gått, også for europeiske forbrukere.»

Regninga går til Europa (dvs.Washington) - det holder på å bli veldig kaldt i Europa.
(Husk konsekvensen av kulda gjorde europeerne veldig forbannet siste gang!)

 

Aktuell kommentar av internasjonal sekretær i NKP

Svend Haakon Jackobsen

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!