Massive svar mot de morderiske fascistene i Gyllent Daggry

Skrevet . Publisert i 2013

Folket i Perama (et arbeiderklassedistrikt i Pireus) holdt torsdag ettermiddag en stor og massiv demonstrasjon som resolutt svar på det bøllete og morderiske angrepet som fascistene i Gyllent Daggry (GD) gjennomførte mot kommunistene.

 

KKE fordømte det lumske og morderiske angrepet som GDs medlemmer utførte natten til torsdag 12.september i Perama mot KKE- og KNE-kadre som holdt på å henge opp plakater til KNE-Odigitis 39. festival. Ni personer ble såret under det morderiske angepet, og ble kjørt til sykehus, blant dem presidenten i Metallarbeidernes Fagforening i Pireus, Sotiris Poulikogiannis, og medlemmer av fagforeningsstyret. Angriperne kom kjørende med biler og motorsykler ut fra omkringliggende gater og angrep KKE- og KNE-medlemmer på lumsk måte med jernstenger og klubber som det var påmontert skarpe gjenstander, noe som viser angrepets morderiske karakter. Noen av GDs medlemmer hadde ansiktet tildekket, andre hadde hjelmer og GD T-skjorter, og de ble ledet av kjente fascister og bøller fra Perama.

Det morderiske angrepet som fant sted beviser GDs Nazi-karakter. De angriper hele tiden KKE fordi kommunistene kjemper for å styrte det råtne kapitalistiske systemet som utklekker og gir næring til fascismen og Nazismen.

Blant KKEs medlemmer var også kadre fra Metallarbeidernes fagforening i Pireus, og fagforeninger fra Skipsreparasjons området, hvis aktivitet er en torn i siden på arbeidskrafts kjøperne, noe som viser fascistenes rolle som håndlangere for systemet. Det arbeidende folket, de arbeidsløse, den fattige del av befolkningen må besluttsomt fordømme og isolere fascistene i GD og deres bøllete aktiviteter, og kjempe sammen med KKE for å styrke den folkelige alliansen på arbeidsplassene og i nærmiljøene.

 

Flere titalls fagforeninger, masseorganisasjoner og politiske partier i Hellas har i uttalelser fordømt de morderiske angrepene som medlemmene av GD har utført. Fredag 13. september deltok store masser av arbeidere, arbeidsløse, ungdom og fattige i befolkningen sammen med KKE og KNE i en av de største demonstrasjonene som har funnet sted i arbeiderklassedistriktet de seinere år.

 

Under slagordet «Vi må blokkere fascistene» marsjerte tusenvis av mennesker torsdag 19. september mot GDs morderiske aktiviteter, i Nikaia, området hvor den 34 årige kameraten ble myrdet av GD. Dette var folkets svar på oppfordringen fra dusinvis av fagforeninger og organisasjoner i Pireus og PAMEs klasseorienterte krefter. Sjøfolkenes og Metallarbeidernes fagforeninger gikk i spissen.

NKP oppfordrer LO og norsk fagbevegelse til å gå offentlig ut og vise proletarisk internasjonalisme med PAME og KKE i Hellas, i arbeiderbevegelsens felles kamp mot fascisme, morderisk rasisme og nazisme!

Utskrift