Stopp militæroppbyggingen på den koreanske halvøyen

Skrevet . Publisert i 2013

Militæroppbygging i området er en del av USAs aggressive agenda mot de geopolitiske hovedmålene Kina og Russland. Konflikten på den koreanske halvøya gjelder ikke «motsetningene og fiendskap» mellom Nord og Sør. Det handler om at Washington bruker militær makt til å påtvinge sitt hegemoni på den globale scene.

Slik informasjon får du ikke fra vestlige media. De forteller om og om igjen at USA forsvarer Sør-Korea og sine andre asiatiske allierte. USAs militære nærvær «tjener som avskrekkende» overfor aggresjonen fra et «skummelt» Nord-Korea. I dette bildet framstår USA som «good guy», mens Nord-Korea demoniseres til den truende forherdede synder.

Kapitalistiske medier har ensidig fokus på uttalelser fra Kim Jong-un om massiv gjengjeldelse mot Sør-Korea/USA hvis Nord-Kores blir angrepet. Og ekstrem tale om a-våpen forsterker spenningen. Det er en uakseptabel og uansvarlig retorikk, men Nord-Korea er ikke alene om det. Sør-Koreas president Park Guen-hye sier: `Vi må gjengjelde øyeblikkelig uten diplomatiske sonderinger om Nord-Korea iscenesetter selv mindre provokasjoner mot oss`.

«Kvalitetsmedia» som BBC, New York Times og Guardian m.fl. slipper unna med slike løgner. Disse media viser den samme vane for mental konformitet som de anklager Nord-Korea for.

USA forsøkte å okkupere Korea, men ble 27. juli 1953 stoppet av nord-koreanske styrker, med støtte fra solidariske kinesiske kampstyrker. Da Kina ikke var blitt tatt opp i FN, dikterte USA resultatet av Korea-krigen, og Korea forble delt, med kun en våpenhvile mellom partene som resultat.

Derav delingen av Korea, og USAs direkte militære nærvær og innflytelse over Sør-Korea.

USA ser ikke at et gjenforent Korea og fredelig sameksistens på den koreanske halvøyen vil tjene deres interesser i området. De har derfor med alle midler søkt å skape og øke motsetninger mellom Sør- og Nord-Korea.

USAs stadig mer provoserende militærøvelsene i Sør-Korea, med store troppeenheter, hvor både skip og bombefly med atomvåpen inngår, fungerer som et insentiv for Nord-Korea til å jobbe for å utvikle egne atomvåpen til avskrekking mot evt. atomangrep.

At USA, som er det eneste landet i verden som har brukt atomvåpen mot sivile, skal ilegge Nord-Korea sansksjoner for deres atomprogram, framstår som hyklerisk. Andre land som gjør det samme blir ikke utsatt for liknende reaksjoner.

NKP oppfordrer alle demokratiske og fredselskende krefter å motarbeide den farlige utviklingen, med atomkrigsøvelser og eskalerende atomretorikk.

NKP støtter Fidel Castros oppfordring til besinnelse i retorikken, respekt for nasjonal selvbestemmelsesrett, og gjenopptaking av sekspartsforhandlingene!

Bilde hentet fra: http://www.activistpost.com/2011/11/permanent-us-military-presence-in.html

Utskrift