Gi din støtte til ofrene for orkanen Sandy på Cuba

Skrevet . Publisert i 2012

Orkanen Sandys herjinger etterlot seg store ødeleggelser på det sørøstlige Cuba. Vi oppfordrer dere alle til å støtte Cubaforeningens innsamling: Humanitær hjelp til Cuba med et beløp, kontonummer 05400742776
Hvis det er en sektor som daglig lider under USAs blokade av Cuba, må det være det medisinske området sier det offisielle helsedepartementet.

For eksempel, når avansert utstyr går i stykker, kan man kanskje skaffe reservedeler fra fjerntliggende markeder, riktignok til høye priser og fraktkostnader på grunn av restriksjoner av handelsmessig, finansielle og økonomiske grunner som Washington påførte oss i 1962, sa Fernando Martín García, visepresident i Medicuba.

Luis Orlando Oliveros Serrano, Medicuba’s visepresident for den kommersielle delen, påpekte at mesteparten av medikamentene som Cuba importerer kommer fra nettopp fjerntliggende regioner som en følge av at det er umulig å skaffe dem tilveie på det som skulle være landets naturlige og geografiske marked, nemlig USA, eller amerikanske firmaer.

Hvor ødeleggende dette er, kan beskrives ved at 350 av basis stoffene i800 medikamenter som Cuba må importere, særlig de som brukes ved organtransplantasjoner, kunstig befruktning og kreftbehandling forsatte han.

Disse begrensningene virker også inn på det medisinske utstyret som er 90 % importvarer.  Allikevel, ifølge de to, tross den ødeleggende blokaden, har Cuba aldri redusert sine samarbeider om forskning og behandling innenfor Den Bolivariske Alliansen for de Amerikanske folkene.

Cubaforeningen støtter dette arbeidet med innsamlingsaksjonen Humanitær hjelp.

Utskrift