Bryt forbindelsene med Latvia!

Følgende NTB-notis har vært gjengitt i svært få norske aviser:

Riga: Latvia skal tirsdag på nytt markere det som offisielt er en dag til minne om falne latviske soldater, men i virkeligheten er til minne om den første seieren Latvias Waffen SS fikk i kamp mot sovjetiske styrker under den annen verdenskrig.

Debatten om den årlige markeringen 16. mars åpner gamle sår og truer med å skape nye problemer for Latvias forhold til EU og NATO. Selv om den offisielle minnedagen er ny, dreier debatten seg om veteranene fra Latvias Waffen SS-legion som i årevis har minnet sine drepte våpenbrødre.

Latvias jødiske samfunn har kunngjort at man vil nekte å flagge på den offisielle flaggdagen tirsdag. Dermed risikerer Latvias jøder å bli ilagt bot for å nekte å hylle latviske SS-styrker.

Det begynner å et bli mønster i naziskandalene fra Baltikum. Latvia må være litt av et demokrati, hvor myndighetene er så dristige at de feirer SS’ krigsforbrytelser på Østfronten! SS var vel demokrater, de og. Men prøv ikke å nekt feiringen. Da får du bot i Latvia-demokratiet.

Norges Kommunistiske Parti ser med den største bekymring på denne utviklingen og norske myndigheters slappe holdning til fascismens framvekst i de baltiske land. Dette er ikke bare snakk om nynazistiske bander, men Latvias offisielle politikk. Kongens og utenriksministerens statsbesøk i Baltikum i fjor gav inntrykk av nære, vennskapelige kontakter mellom Norge og Latvia, selv etter en tilsvarende SS-marsj for ett år siden. Bryt kontakten og diplomatiet med fascist-Latvia!

Hans Berger
NKP

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!