Sov godt, Norge!

Skrevet . Publisert i 1999

Den 24. mars startet Norge krig mot et vennligsinnet land. Menneskene i landet hadde ikke gjort oss noe. Begrunnelsen er at vi ikke likte innenrikspolitikken deres.

Bløff og bedrag! Tyrkia, Europas torturkammer og vår nære Nato-allierte, skulle da ha vært bombet for 20 år siden, men de deltar med egne bombefly i denne uerklærte krigen.

Når folk begynner å bløffe har de ikke rent mel i posen.

Verdensopinionen ville det, sier utenriksministeren som et innlært Clinton-ekko.

For et ynkelig utsagn! Kina, India og Russland fordømmer det som nå skjer. Her bor store deler av verdensopinionen. Sannheten er: Nato-lederne ville det, men de prøver å dekke seg bak fine ord.

"Fredskapende operasjoner" er et annet utsagn som brukes av NATO-ledelsen for ikke å si: angrepskrig. Det er for å unngå en massakre, sier de. Og dermed starter de en enda verre massakre som igjen vil utløse nye masskrer i Kosovo. Vold avler vold.

Det er ikke krig, men begrensete militære operasjoner, sier vår statsminister.

Høres det ikke pent ut? Han driver å pynter på virkeligheten, tør ikke å si det rett ut: Krig! All erfaring viser at når ordbruken skal kamuflere og pynte på det som skjer, er saken som forsvares dårlig.

I prinsippet har vi nå åpnet opp for at Jugoslavia kan bombe våre byer. At de ikke har midler og muligheter til det, gjør skammen enda større. Vi bomber i sør helt trygge her nord. Eller er vi det?

I øst har vi en stor og utsultet nabo. De liker ikke det som nå skjer. Hvis dette sprer seg kan vi fort komme i den situasjonen at vårt land blir direkte innblandet. Er det dette vi vil eller har ikke våre myndigheter forestilt seg denne muligheten? Sov godt, Norge!

Knut Lindtner,
Landstyremedlem NKP

Utskrift