Vrengt sannhet

Dag Halvorsen vrengte sannheten i en reportasje fra Beograd i nyhetsendingen Kl. 1230 den 17.11. Saken han rapporterte om er at det innføres strømrasjonering i Jugoslavia nå når kulden setter inn.

Årsaken skjønner alle skyldes at NATO (og Norge) bombet landet tilbake til å bli Europas fattigste land. Vi har ødelagt for hundretalls milliarder kroner, bl.a. kraftverk. Nå får den jugoslaviske befolkningen merke kuldevirkningen av bl.a. Norges bombekrig mot landet.


Vi har ødelagt for hundretalls milliarder kroner i Jugoslavia, men på TV får vi høre at skadene skyldes "borgerkrigen som rammet landet"...Men Dag Halvorsen verken kunne eller ville skylde på Natos bombing som årsaken til strømrasjoneringen som nå rammer befolkningen. Årsaken var "borgerkrigen" som rammet landet for et halvt år siden. Dermed innføres en ny virkelighet og en ny sannhet.

Slik skal folk "dopes" til å glemme en virkelighet som blir mer og mer pinlig for bombe-folkene. For nå har den etniske rensingen virkelig tatt fart og det Nato skulle forhindre har de skapt. Til og med utenriksminsteren vår innrømmer at det ikke ble slik som tenkt. Er han da blitt en krigsforbryter? Skulle ikke hele NATO ledelsen da stilles for en internasjonal domstol for forbrytelser mot menneskeheten?

Eller er det fortsatt slik at det er makten som bestemmer hva som er sant og hvordan virkeligheten skal forståes. Derfor kan Halvorsen vrenge virkeligheten. Når det er gjort nok ganger (slik Goebbels lærte oss), er det blitt den nye sannheten.

Knut Lindtner
Leder NKP i Nordland

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!