Stans Israels terror!

Skrevet . Publisert i 2002

Kommunistene reagerer med sterk avsky mot Israels voldsomme opptrapping av krigen mot palestinerne. Den åpenbare terroren mot palestinerne med nedskyting av barn, likvidasjoner og tortur har fått eskalere i lang tid uten at noen egentlig har brydd seg, ”begge sider må nå ta til fornuft,” heter det fra Petersen og andre papegøyer fra Amerika.

Disse setter sin lit til at USA skal ordne opp i Midtøsten. Vi har sett en rekke eksempler på hva det har ført til andre steder i verden. Vi kan selvsagt ikke forvente at imperialistmakten USA (eller for den saks skyld vårt eget land) skal gripe inn overfor det landet som er deres fremste støttespiller, våpenhandelspartner og allierte i dette området: Israel. Og det er helt og fullt Israel som har ansvaret for den tragedien som nå rammer palestinerne.

Byen Ramallah er avstengt, beleiret, okkupert. Internasjonal presse og fredsaktivister jages og trues. Situasjonen er skremmende lik opptakten til massakrene på sivile, kvinner, barn og gamle i flyktningeleirene Sabra og Shatila da Israel invaderte Libanon i 1982. I Jesu fødeby blir kirkene bombet og prester myrdet i tillegg til hundrevis av døde. Israels forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer sier at ”alle palestinske byer, landsbyer og flyktningeleire som man mener huser terrorister og deres nettverk, vil bli invadert.”

NKP krever som sine søsterpartier over hele verden en umiddelbar stans av Israels terror overfor palestinerne, at okkupasjonen opphører og at de israelske statsterroristene trekker seg ut av de palestinske områdene. Vi protesterer mot den ansvarsløsheten og unnfallenheten som den norske regjeringa og Jan Petersen viser med sitt tomprat i sikkerhetsrådet. Opptrappinga i Midtøsten kan spre seg lenger enn mange tror, hvor Norge med sine oljeressurser kan trekkes tett inn i imperialistmaktenes kamp om verdens ressurser.

Sentralstyret i Norges Kommunistiske Parti, 3.4.2002

Utskrift