Fordøm Israels invasjon av Gaza

Skrevet . Publisert i 2004

Nok en gang ser vi at Israel invaderer de Palestinske selvstyreområdene. I invasjonens kjølevann blir bolighus revet og folk blir fordrevet. De minste protester fra innbyggerne blir møtt med våpenmakt og tallet på dødsofre øker fra dag til dag. Nok en gang er påskuddet bekjempelse av terror.

Sharon kaller denne invasjonen i Gaza for operasjon ”Angerens dager”, som skal henlede på at det var i flyktningleiren Jabalya i Gaza som den første intifadaen startet i 1987. Nå skal palestinerne angre for at de ikke aksepterer okkupasjon og undertrykkelse.

Raketter skytes mot barns lekeplasser og nok en gang står mødre tilbake med sine drepte barn og skriker ut sin vrede og sorg. De siste dagers israelske terror har ført til mer enn 60 drepte og flere hundre har mistet boligen sin.

Den israelske terroren mot palestinerne øker i omfang under Sharon og en fredlig løsning er skutt i senk av den israelske regjeringen. Imens sitter regjeringene i Europa og USA stilletiende og aksepterer overgrepene mot palestinerne, så også den norske.

Vi krever at Israel-vennen og Norges statsminister åpner øynene, og ser hva som skjer i Gaza. Den norske regjeringen må gi en klar og skarp protest mot overgrepene. Drap på barn og ødeleggelse av livsgrunnlaget til folk er ikke bekjempelse av terror, men terrorisme.

Oslo, 5. oktober 2004

Sentralstyret i Norges Kommunistiske Parti  

Utskrift