Terror i Berlin – ingen tilfeldighet

I de siste årene har det vært utøvd terrorangrep mot sivilbefolkningen i Europas største byer.

Det siste i Nice der islamske terrorister kjørte inni en folkemengde den 14. Juli som drepte 84 mennesker. Den 19. desember kom terroren til julemarkedet i Berlin Et vogntog, sansynligvis styrt av en »hellig kriger«, braste inn i en folkemengde med 12 drepte. Norske kommunistene fordømmer ethvert terroransgrep på uskyldige sivile uansett hva begrunnelsen er eller hvem det måtte være som utfører dem. 

Siden USAs og vestlige alliertes krigføring i Afghanistan under dekket av »krig mot terror« i 2001, seinere i Irak, Libya og Syria, er  hundretusener uskyldige mennesker drept. Millioner fra disse landene er drevet på flukt. I Syria har IS  stått for de verste grusomheter mot sivilbefolkningen siden opprøret startet i 2011. Vestmaktene har i årevis støttet væpnete jihadister sammen med Tyrkia og Gulf-statene for å styrte den valgte president Assad i Syria. Russlands bombing av Aleppo, Hizbollahs og Irans krigere for Assad i kampen mot IS i det siste året har også krevd mange sivile ofre. 

Tilbakegangen for ISIL har rettet jihadistenes øyne mot Europa som nå skal betale prisen for deres nederlag. Derfor har Barcelona, Paris, Brüssel, London, Nice fått føle deres hevn. Før okkupasjonen i Afghanistan var det tross alt få regionale kriger og ingen flyktingstrøm til Europa. Årsaken er åpenbar: USA, vestlige allierte og NATOs undergraving av landene, økonomisk og militært, har ført til oppløsning av kontroll og styringsstukturer og fritt fram for kriminelle, muslimske drapsbander i Midt-Østen og i Europa. Når vestlige media gråter for Berlin vender de det blinde øyet for bakgrunnen for katastrofen.

Vi må regne med nye terroranslag mot Europas storbyer så lenge krigene pågår. Norges Kommunistiske Parti mener at alle fremmede troppe må ut av land der krigen raser for å ta makt og inflytelse fra  IS og forhindre nyrekruttering. Penger og våpen til IS og andre muslimske drapsgrupper må stoppes. Det er bare en politisk løsning av borgerkrigen i Syria som kan stoppe terroren i Midt Østen og i Europa.
 

Harald Ø. Reppesgaard

Nestleder 

Norges Kommunistiske Parti

Emneord: nato, terror, berlin, terror2016, 2016

Utskrift E-post

Norges Kommunistiske Parti

 Bokmål -  Nynorsk -  Engelsk

Besøksadresse  Helgesensgate 21, Oslo
Kontaktskjema finner du her Distriktene finner du her
Postadresse Kiledalen 21, 4619 Mosby

Organisasjonsnr: 985 002 967 - Telefon: 994 51 476 (leder) - Kontonr: 7878 05 37247

ARBEIDERMAKT
MOT KAPITALMAKT!