I debatten på NRK 1 om våpen til Ukraina prøvde Boye Ullman å ta antifascisten og kommunisten Nordahl Grieg til inntekt for sitt standpunkt om å sende våpen til det fascistinfesterte regimet i Kiev, med argument om at det egentlig er humanitær hjelp.

Nordahl Grieg støttet på alle måter den lovlig valgte venstreregjering i Spania mot kuppforsøket til fascistene til general Franco og hans støttespiller Nazi-Tyskland og fascistregimet til Mussolini i Italia. I motsetning til Boye Ullman som gir sin støtte til et regime som har makt på bakgrunn av statskuppet i Ukraina 2014, mot den lovlig valgte regjering. Et kupp finansiert og iscenesatt av vesten og støttet av fascistgrupper som Azov-bataljonen og av andre væpnete grupper. Forskjellen burde være innlysende.

En annen «frekkas» er oberstløytnant Geir Hågen Karlsen, som vanligvis får sitte i TV-studio og messe uimotsagt NATOs krigspropaganda. I NRK-programmet EKKO 3.januar sa han blant annet at «krigen i Ukraina startet i 2014 og at det har kostet 14000 ukrainere livet».  Det er helt riktig, men det han ikke sa, var at det var statskuppet som var bakgrunnen for konflikten, og at de 14000 ukrainerne som er drept, er drept av den ukrainske hæren og deres hjelpere i Azov-bataljonen og andre væpnede grupper og at de som er drept befant seg i de selvstyrte områdene i øst-Ukraina.

Det sies at «det første som dør i krig, er sannheten». Den første og største løgnen som en samordnet vestlig presse og øvrige propaganda-apparat fremførte, er at «krigen var uprovosert, og at det var Putins feil».  Og videre innrømmelsene fra Angela Merkel og den tidligere franske presidenten Francois Holland om at undertegnelsen av Minsk-avtalen som kunne forhindret krigen, bare var ment som skuebrød fra NATO og vestens side. Hykleriet og løgnene om krigen er jo totalt.

Det virker som NATO/Vestens propagandastrategi er inspirert av evangelisten Matteus, hvor han i kap. 5:37, skriver: «La deres tale være ja, ja - nei, nei! Det som er mer enn dette, er av det onde». Tidligere utenriksminister Ine Eriksens utfall mot dem som ikke umiddelbart støttet NATO/Vestens narrativ, ble stemplet som «Putinister» med utsagnet «nå er det ikke tid for å forstå, men tid for å fordømme». Altså, all tenking må vekk, for tenking kan føre til tvil, må vite.

Det var noen som tok avstand for denne formen for «debatt», blant annet tidligere NATO-ambassadør, Kai Eide. Honnør til han for det.

Vi må håpe at denne krigen med alle sine lidelser snart tar slutt. Men en ting er ganske innlysende: Det hjelper ikke å sende våpen. Det må forhandlinger til.

Et kinesisk ordtak sier: Det skal to hender til for å kunne klappe. La oss håpe at realismen og fornuften får gjennomslag før det er for sent.