Til tross for våpenhvilen som ble undertegnet av de to partene i den væpnede konflikten i Sudan og deres kamp om makten, fortsetter krigen mellom dem, og påfører flere ødeleggelser  i Sudan, noe som resulterer i flere ofre og forsterker lidelse for folket på grunn av sult, spredning av sykdom, og opphør av offentlige tjenester.

I denne katastrofale atmosfæren, og eskaleringen av denne ødeleggende krigen, stormet Rapid Support Forces, en av de to sidene av den væpnede og blodige konflikten, hovedkvarteret til det broderlige sudanesiske kommunistparti, plyndret og ødela innholdet, og okkuperte det.
 

Vi fordømmer  på det sterkeste denne feige aggresjonen og krever evakuering av hovedkvarteret umiddelbart, og at det må bli slutt på målrettede angrep mot folket. Vår motstand mot denne meningsløse krigen må styrkes.  Krigen må ta slutt.

 

Vi erklærer også vår solidaritet med det sudanesiske kommunistpartiet, de sivile partiene, patriotiske strykene og fagforeningsorganisasjonene i deres kamp for å stoppe krigen, etablere fred og oppnå et demokratisk sivilt styre. Vi støtter fullt ut kampen for å frigjøre Sudan og dets folk fra de regjerende generalene og deres kamp om makten, og for å få slutt på innblandingen fra deres eksterne støttespillere.
 

Seier for det sudanesiske folket
All solidaritet med det sudanesiske kommunistpartiet
 

Kommunistpartiet i Irak, Sentralkomiteen, 26. mai 2023.